Избор на твърдост, размер и накрайник на менструални чашки Me Luna

Ние от Ме Luna не вярваме в подхода, че два размера менструални чашки са подходящи за всички жени. Затова създадохме индувидуална менструална чашка за всяка една жена. Преди да поръчаме своята Me Luna е добре да сме информирани за следните характеристики: твърдост на материала, размери, накрайници, цветове.


 

Твърдост на менструалната чашка: Classic, Soft или Sport

Me Luna Classic има твърдост 40 по Шор (думата описва гъвкавостта на материала). Тя се разтваря добре във вагината и така образува пълен вакуум. Менструалната чашка класик е направена от  материал с такава твърдост, че  да може да се разтваря във вагината и същевременно да не предизвиква неприятно чувство на натиск. Тя трябва да се сгъва лесно и да се разтваря  напълно при  поставяне във вагината. Менструална чашка Me Luna Classic е изборът на 85% от жените. Подходяща е за жени с нормално развити мускули на тазовото дъно и нормална чувствителност (т.е. нямат болка или натиск при ползване на дамски тампони).

Me Luna Soft има твърдост по Шор  30 и е с 25% по-мека от Me Luna Classic. Тя е по-мека, лесно се сгъва, но няма достатъчно плътност като Me Luna Classic. Затова не винаги лесно се разтваря напълно при поставяне. Необходим е малко повече опит. Менструална чашка Me Luna Soft е предназначена за жени, на които мускулите на тазовото дъно не са много силни и развити, които са чувтвителни кьм натиск и болка, които имат проблеми с дамските тампони.

Me Luna Sport има твърдост по Шор 50, което означава, че е с 25% по-твърда от Me Luna Classic. При натиск върху чашката и отпускане, тя заема обратно формата си. По-голямата твърдост на Me Luna Sport  я прави малко по-трудна за употреба. Това дава възможност под натиска на силни мускули на тазовото дъно, чашката да се разтвори напълно и да стои стабилно на място, дори и при спорт. Me Luna Sport е направена за жени със силни мускули на тазовото дъно, за жени които спортуват активно. Някои спортове и упражнения развиват силни мускули на тазовото дъно, като йога, езда, пилатес и други.


Размери на менструални чашки Me Luna

S – Me Luna размер S е сред най-малките менструални чашки в цял ​​свят. Подходяща e за жени, които не са раждали, имат слаба менструация, много добри мускули в тазовото дъно. Me Luna размер S предлага обем 23 ml.

M – подходяща за жени, които не са раждали или жени на възраст под 25 години. Me Luna размер М има малки размери, но предлага обем 28 ml. Менструална чашка Me Luna размер М, е подходяща да се използва от жени, които имат средна менструация и нормално развити тазови мускули.

L – подходяща за жени, които са раждали или са на възраст над 25 години. Me Luna размер L предлага обем 34 ml. Подходяща е да се използва от жени, които са имали вагинални раждания или по-силна менструация. Диаметърът на чашка Me Luna размер L е 44 mm и е подходяща и за жени, които  имат слабо развити мускули на тазовото дъно.

XL – подходяща за жени, които са раждали. Me Lunaразмер XL предлага обем 42 ml. Подходяща е да се използва от жени, които са имали вагинални раждания или много силна менструация. Диаметърът на чашка Me Luna размер XL е 47 mm.Таблица за размерите на менструални чашки Me Luna
РазмерОбем до дупчиците(мл)Обем до ръба(мл)Диаметър(мм)Дължина без накрайник(мм)Дължина с пръчица(мм)Дължина с топче(мм)Дължина с пръстен(мм)
S 15 23 38 45 57 53 55
M 20 28 41 48 61 57 60
L 24 34 44 51 66 62 66
XL 30 42 47 56 71 65 69

Менструални чашки Me Luna SHORTY (с малък размер)

SHORTY S –Me Luna SHORTY размер S е най-малката менструална чашка в цял ​​свят. Може да бъде описана, като малко по-голяма от напръстник. Подходяща e за много млади жени, които не са ползвали тампони или са ползвали много малък размер. За млади жени, които не са раждали, имат много слаба менструация, много добри мускули в тазовото дъно. Me Luna SHORTY S предлага обем 15 ml. Диаметърът е 38 mm.

SHORTY M – Me Luna SHORTYразмер M съчетава малък размер с възможно най-добър капацитет. Диаметърът съответства на Me Luna размер М, но дължината е скъсена. Подходяща e за момичета, които не са имали сексуален контакт, за жени, които не са раждали, имат много слаба менструация, много добри мускули в тазовото дъно, на които вагината е много къса. Me Luna SHORTY M предлага обем 18 ml.

SHORTY L – Me Luna SHORTY размер L съчетава предимствата на по-къса и малка менструална чашка с възможно най-добрия капацитет. Диаметърът съответства на Me Luna размер L, но дължината е скъсена. Подходяща e за жени на средна възраст, които имат вагинални раждания, които  имат слабо развити мускули на тазовото дъно,  с  пролапс на матката . Me Luna SHORTY размер L предлага обем 22 ml.


SHORTY XL – Me Luna SHORTY размер XL съчетава предимствата на по-къса менструална чашка с най-добрия възможен  капацитет. Подходяща e за жени на средна възраст, които имат вагинални раждания, които  имат слабо развити мускули на тазовото дъно, с пролапс на маткатаMe Luna SHORTY размер XL предлага обем 27 ml.


Какъв размер Ви е необходим?

Me Luna предлага голямо разнообразие от видове и размери. Така удовлетворява нуждите на всяка жена, а те са различни!

Правилно избраният размер осигурява удобство и комфорт, ефективност и сигурност.

При твърде малка чашка:

  • Не уплътнява добре и не създава  добър вакуум
  • Възможност да се изплъзне или завърти
  • Може трудно да се извади, ако е поставена много дълбоко

При твърде голяма чашка:

  • Няма възможност да се разтвори напълно във вагината
  • Създава чувство на натиск или болка

Важно е да се знае, че размера не се определя задължително от продължителността и силата на менструалното течение.

Фактори, които оказват влияние при избора на правилния размер:

Фактор раждания: При вагинално раждане, вагината променя формата си и се разширява. Необходима е по-голяма чашка Me Luna и се преминава към следващия размер.

Фактор физика: По - ниските жени предпочитат размери S или M. По-високите жени предпочитат по-голям размер менструална чашка. Ръстът на жената влияе при избора на размер на менструална чашка.

Фактор фитнес: Спортните тренировки влияят върху цялостната стабилност на съединителната тъкан и всички мускули. Различните видове спорт и упражнения, оказват силен ефект върху мускулите на тазовото дъно. Много полезни са: конна езда, йога, кегел упражнения. Жените упражняващи тазовото дъно по този начин, могат да използват по-малка менструална чашка.

Фактор възраст: Възрастта също оказва влияние при избор на размера на менструална чашка. Това може да се обясни с факта, че с годините, мускулатурата на жената отслабва и се налага ползването на по-голям размер менструална чашка. Но това не винаги е такаПо-ниските жени и жените, които не са раждали вагинално ползват Me Luna размер S до менопаузата. Възможно е и млади жени, който имат слаби мускули, още от самото начало да използват размер Me Luna L.

Жени, които никога не са имали сексуален контакт е препоръчително да ползват размер S или Me Luna SHORTY S.

Калкулатор

Изчислете точния размер за Вашата Me Luna!

Въведете подходяща оценка за „раждания“, „ръст“ и „фитнес здраве“ и сумирайте.


Колко вагинални раждания имате?
Нямате  вагинално раждане= 1 точка
Едно или две вагинални раждания= 3 точки
Повече от две вагинални раждания= 5 точки
Подробна информация за Вашия ръст
Вие сте до 170 см висока, слаба фигура
= 0 точки
Вие сте до 170 см висока, средна фигура
= 1 точка
Вие сте до 170 см висока, едра фигура
= 2 точки
Вие сте над 170 см висока, слаба фигура
= 3 точки
Вие сте над 170 см висока, средна фигура
= 4 точки
Вие сте над 170 см висока, едра фигура
= 5 точки
Информация за Вашето здраве
Вие редовно спортувате, правите упражнения или практикувате спорт, който укрепва мускулите на тазовото дъно, като конна езда, йога
= Минус 1 точка
Вие правите често упражнения за здраве
= 0 точки
Вие не тренирате и не правите упражнения или имате физически увреждания
= 1 точка
Вашият общ резултат е: ……….
Оценяване на резултата Ви
0-1 точкиРазмер SС нашите оптимизирани Me Luna с размер S, не трябва да имате никакви проблеми.
2 точкиРазмер SАко менструацията Ви е много силна, Вие можете да ползвате и размер M.
3 точкиРазмер MАко менструацията Ви е по-скоро слаба, Вие можете да ползвате и размер S, и размер М.
4 точкиРазмер MС нашите оптимизирани Me Luna с размер M, не трябва да имате никакви проблеми.
5 точкиРазмер MАко менструацията Ви е много силна, Вие можете да ползвате и размер L.
6 точкиРазмер LАко менструацията е по-скоро слаба, Вие можете да ползвате и размер M, и размер L.
7 точкиРазмер LС Me Luna с размер L, не трябва да имате никакви проблеми.
8 точкиРазмер LАко менструацията Ви е много силна, Вие можете да ползвате и размер  XL.
9 точкиРазмер XLАко менструацията Ви е по-скоро слаба, вие можете да ползвате и размер L, и размер XL .
10-11 точкиРазмер XLС Me Luna с размер XL, не трябва да имате никакви проблеми.
Реално, за голяма част от жените са подходящи двата размера – M и L.
Но всяка жена трябва да се чувства комфортно. Затова препоръките да се имат в предвид и следните фактори:

При обилно менструално течение: По-голям размер менструална чашка.

Местоположение на шийката на матката: Ако шийката на матката е разположена много ниско, препоръчва се размер М.

На активно спортуващите, включително и редовно занимаващи се с упражнения, се препоръчва размер М.

При чувствителен пикочен мехур, се препоръчва размер М.


Накрайници на менструални чашки Me Luna

Накрайниците от които можете да избирате са топче(най - предпочитан), пръчица, пръстен и без накрайник(предпочитан от жени с опит в използването на менструална чашка). Функцията на накрайниците е да улесняват изваждането на Me Luna от влагалището. Когато се добие повече опит в поставянето и изваждането на менструалната чашка, много жени предпочитат да отрежат накрайника. Така се съкращава дължината на Me Luna и се постига още по - добър комфорт.


Начини на поставяне и използване на Ме Luna. Използване за първи път.

  
  

  

Пазаруване по марка

  

  

E - Бюлетин

 
Желаете ли да получавате имейл съобщения относно намаления, специални оферти или нови продукти?

  

  
  

  

Препоръки

 

Мека и удобна торбичка

Димитрина Ненова, Стара Загора

Прегледайте още препоръки