Менструална чашка

Какво е менструална чашка?

Менструалните чашки са средство за дамска хигиена и са алтернатива на познатите дамски превръзки и тампони. Произвеждат се от напълно безопасен за здравето медицински силикон или в случая на Me Luna от термопластичен еластомер (TPE). Имат формата на чаша за вино.

Менструалната чашка Me Luna се поставя във влагалището в сгънато състояние, където сама се разтваря и приема нужната форма . Чашката се държи от вагиналните мускули и вакуума. Кръвта се събира в чашката, като на всеки 4 -10 часа се излива, измива се с вода и се поставя отново (алтернативно може просто да бъде почистена с влажна кърпа). Тъй като горния ръб на чашката "залепва" към стените на влагалището, съдържанието не може да протече. С чашката може да се взима вана, да се плува, спортува. Поради ефекта на "засмукване", кръвта не влиза в контакт с въздуха, не се разлага и няма миризма .

Менструалната чашка е напълно скрита, удобна, компактна, лесна за използване, може да се използва през деня и през нощта .
Тя не променя естествената флора на влагалището, не причинява алергии, не създава условия за възпаление на пикочните пътища .

Стотици хиляди жени по света са направили своя избор в полза на менструалните чашки и техният брой непрекъснато се увеличава.
Предимства на менструалната чашка

  • Пред дамските превръзки:

Менструалната чашка е средство за дамска хигиена за многократна употреба. Може да се използва от 5 до 10 години.
Една менструална чашка замества от 600-1100 дамски превръзки.
Менструалната чашка предотвратява достъпа до кислород, осигурява чрез вакуум уплътнение на вътрешната среда.
Термопластичният еластомер, от който е направена менструална чашка Me Luna, не реагира със секрети и е абсолютно неутрален в човешкото тяло. Това е многократно потвърдено от лабораторни изследвания и дългогодишен опит в прилагането.

  • Пред дамските тампони:

Менструалната чашка е неутрална по отношение на вагиналната лигавица, защото тя е направена от безвредни за хората и околната среда материали.
Поставянето на менструалната чашка във влагалището не предизвиква чувство на вътрешен дискомфорт. Когато е поставена  правилно, тя не се усеща.
Чашката не абсорбира менструалната кръв, а я събира и не позволява на отпадъци да проникнат навън.
Стерилността на менструалната чашка се осигурява и контролира от самата жена .
При използване на менструална чашка, не е регистриран случай на синдром на токсичен шок .
Менструалната чашка може да бъде в тялото на жената до 12 часа.
Менструалната чашка лесно решава проблема на жените с обилно менструално течение, тъй като може да съберете до 42 мл течност (Me Luna XL).
Дори когато менструалната чашка е препълнена, тя не предизвиква чувство на вътрешен дискомфорт.


От какво е направена менструална чашка Me Luna

Менструалните чашки Me Luna са произведени в Германия. Всички етапи на производството (от производство на гранули от най-големия производител на термопластичен еластомер,компанията Kraiburg GmbH) до опаковането, всичко щателно и внимателно се проверява и документира. Качеството на продуктите е сертифицирано в Германия съгласно DIN ISO 9001:2000.Термопластичен еластомер - това е материалът, от който са направени менструалните чашки Me Luna.

Термопластичният еластомер е смес от полимери и се нарича още термопластична гума. Той има свойствата на пластмаса, но същевременно и гумени еластични свойства. Това е важно свойство за менструалните чашки .

При производството на изделия от термопластични еластомери, не се изискват суровини с различни усилващи пълнители и стабилизатори, което позволява високо качество на продуктите.

Термопластичният еластомер може  да бъде боядисан с различни видове бои . Той не може да бъде повреден от различни масла и смазки.

Термопластичният еластомер не бива да се излага продължително време на пряка слънчева светлина и да се нагрява над 140 градуса по Целзий. Ето защо, менструалните чашки Me Luna трябва да се съхраняват в специална торбичка и да са далеч от светлина. Когато менструалната чашка се стерилизира при температура по-ниска от 140 градуса, тя не се уврежда.

От термопластичен еластомер, например се произвеждат бебешки биберони и залъгалки. Този материал отговаря на най-високите изисквания за безопасност.Искаш да знаеш повече? Прочети за различните Me Luna размери, твърдост и накрайници.

  
  

  

Пазаруване по марка

  

  

E - Бюлетин

 
Желаете ли да получавате имейл съобщения относно намаления, специални оферти или нови продукти?

  

  
  

  

Препоръки

 

Мека и удобна торбичка

Димитрина Ненова, Стара Загора

Прегледайте още препоръки