Как се поставя и използва менструална чашка Me Luna


Преди първото използване на менструалната чашка и нейното съхранение, тя трябва да бъде стерилизирана.

Употребата на менструална чашка Me Luna не е трудна. С малко практика ще можете да поставите и извадите чашката не само у дома, но и в обществена тоалетна. Менструалната чашка може да бъде поставена в седнало, клекнало или изправено положение.

Преди поставяне на менструалната чашка, задължително трябва да се измият ръцете. Тя се сгъва по избран от вас начин и се поставя във влагалището. В него тя сама се разтваря и заема първоначалната си форма.

За да не се допусне протичане се уверете, че менструалната чашка е напълно отворена.Използване на менструална чашка за първи път

Ако никога не сте използвали менструална чашка, препоръчваме ви да не я пробвате по време на менструалния цикъл. Можете да пробвате различни пози при поставянето, да опитате различни начини за поставяне и изваждане на чашката. Това ще ви помогне да избегнете чувството на дискомфорт в бъдеще.

На първо място, настанете се удобно. Важно е, да сте в отпуснато състояние .

Има няколко начина за поставяне на менструалната чашка, с които можете да се запознаете.

Менструалната чашка е коренно различна от тампоните. Нужно е малко време, за да привикнете с нея . Ако тя не е поставена правилно, може да протече. Затова препоръката е, когато се използва за първи път, да се използва в комбинация с дамски  превръзки.


Поставяне на менструална чашка

Поставянето на менструалната чашка във влагалището изисква някои умения. Повечето жени придобиват необходимите умения още при първото поставяне на менструалната чашка. При правилно поставяне на чашката, притесненията напълно отпадат.

Основният критерии за комфорт е способността правилно да бъде сгъната чашката и поставена във влагалището.

Има различни начини на сгъване на менструалната чашка. Представяме ви 4 основни начина на сгъване.

Сгъване под формата на буквата С; Сгъване, чрез натиск по средата на горния ръб; Сгъване във формата на цвете;Сгъване във формата на цифра 7.

След сгъване на чашката, следва поставянето и във влагалището. След поставянето и, тя сама се разтваря и приема първоначалната си форма.
За да не се допусне разлив, се уверете, че менструалната чашка е напълно отворена. Може  да се премести назад или напред, за да се намери правилната позиция.Видео за поставяне, използване и употреба на менструална чашка Me Luna
Вече знаеш какво е менструална чашка и как се използва. Избери своята Me Luna днес (Me Luna classic е предпочитана от 85% от жените).


  
  

  

Пазаруване по марка

  

  

E - Бюлетин

 
Желаете ли да получавате имейл съобщения относно намаления, специални оферти или нови продукти?

  

  
  

  

Препоръки

 

Мека и удобна торбичка

Димитрина Ненова, Стара Загора

Прегледайте още препоръки